Soarele a ascuns

http://unanotimpinberceni.blogspot.com/2009/04/soarele-ascuns.html

87153779.kehPbSA5.sunabstract

Soarele a ascuns

de Claudiu Komartin

O limpezime neobişnuită, o lumină încărcată cu obiectele fragile ale atingerii:
globul se micşorează şi se măreşte, în ritm cu sunetele care umplu cănile, linguriţele, îţi intră sub haine ca un lichid obscur, ca o lumină halucinantă. ai vrea să ajungi la capătul propriei mâini, să înnoptezi acolo, să îţi arunci braţul ca pe o halteră
pregătindu-te pentru proba micilor gesturi ale amiezii.
însemnările mele ar fi putut începe cu descrierea zilelor în care soarele zvâcneşte nerăbdător, de parcă ar sta ghemuit într-o ceapă, printre legume în care aleargă fluidul unui început de tandreţe.
Ochii sunt nişte bulbi crescuţi pe o tulpină înaltă.

Soarele a ascuns ceva în părul tău
soarele a ascuns ceva în părul tău
soarele a ascuns ceva în părul tău

Poemul face parte din cel mai recent volum al lui Claudiu Komartin, „Un anotimp in Berceni”. Ascultati si inregistrarea audio a poemului, pur si simplu minunata:

http://unanotimpinberceni.blogspot.com/2009/04/soarele-ascuns.html

Published in: on mai 23, 2009 at 8:19 pm  Comments (1)  

One Comment

  1. Iata un elogiu frumos adus poeziei lui Mircea Ivanescu, poetul cotidianului si poetul livrescului, al amiezelor de iarna si al zilelor de vara de un spleen iernatec, poetul iubitei ca joc de imagini. Dar probabil ai facut deja cunostinta cu Ivanescu, parintele generatiei ’80. Asta e o secventa tipic ivanesciana: „ai vrea să ajungi la capătul propriei mâini, să înnoptezi acolo, să îţi arunci braţul ca pe o halteră
    pregătindu-te pentru proba micilor gesturi ale amiezii.
    însemnările mele ar fi putut începe cu descrierea zilelor în care soarele zvâcneşte nerăbdător, de parcă ar sta ghemuit într-o ceapă…”. Cat despre lectura cu voce tare a poemului, Komartin a fost minunat ca intotdeauna.


Comentariile sunt închise.

%d blogeri au apreciat: